Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En riktigt god kyckling satay från en thailändska. Bilden är inte den bästa, men låt ej luras av en dålig bild.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka råvarorna för marinaden i en mortel. Häll i kryddorna och saltet. Mosa i mortel. Skär bröstfiléerna i tärningar som sedan ska sättas på spett. Lägg kycklingen i en bunke med lock. Ner med marinaden och blanda. Om marinaden är svår att blanda så häll ner lite vatten. Låt stå med lock i kylen ca 2-6 timmar.
  2. Sås: Häll/lägg ner med alla ingredienserna utom vattnet i en mixer. Mixa. Häll på lite varmvatten ca 1 dl , mixa. Upprepa tills du får rätt konsistens. En bra jordnötssås ska vara tjock och segflytande. Smaka av.
  3. Servera med ris och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.