Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingwok med cashew och paprika

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Servera woken med ris eller nudlar.

Ingredienser

Instruktioner

Rosta nötterna i en torr wok eller stekpanna ca 3 minuter, tills de blivit lätt rostade. Ställ dem åt sidan. Blanda buljong, apelsinjuice, soja, maizena och sesamolja väl i en liten skål och ställ åt sidan. Putsa kycklingfiléerna och skär dem i lagom stora bitar. Halvera, kärna ur och skär paprikan i fina strimlor. Hacka löken. Skala moroten och finstrimla den. Hetta upp oljan i en wok och lägg i kycklingen. Woka tills kycklingen är väl brynt ca 6 minuter. Tillsätt grönsakerna till kycklingen och woka ytterligare 3 minuter. Rör ner såsen och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda 2-3 minuter tills såsen tjocknar. Tillsätt de rostade nötterna och servera woken genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.