Långpannebröd med Havregryn

Smidigt, snabbt och enkelt sätt att baka bröd till många. Det här brödet uppskattas av mina tonårsdöttrar... Det ska vara nyttigt.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bröd, havregryn
Betyg (5 röster)
Antal personer
16-20 st
Långpannebröd med Havregryn

Ingredienser

2 dl grovt rågmjöl
1 dl rågkross
1 dl linfrön
2 tsk salt
7 dl vatten eller mjölk
2 msk olja
50 g färsk jäst
Ca 8 dl vetemjöl
5 dl fiberberikade havregryn

Gör så här

Blanda havregryn, rågmjöl, rågkross, linfrön och salt i en degbunke. Värm vätskan till 37°C och rör ner den och oljan i mjölblandningen.
Smula ner jästen, rör om tills jästen är löst. Tillsätt allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin. Strö lite mjöl på degen och låt den jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper plåt 30x40 cm eller smörj den med matfett.
Knåda degen lätt i bunken och stjälp upp den på plåten. Strö på lite mjöl och tryck ut degen jämt över hela plåten. Skåra till 16 rutor och nagga med en gaffel. Pensla med vatten och strö på havregryn och tryck lätt till så att de fastnar. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
Låt bröden kallna på galler övertäckta med bakduk. Bryt dem i rutor.
Visningar:
15314
Sparat:
362

LIKNANDE RECEPT

Långpannebröd
av ros
över 2 månader
Långpannebröd -
av ros
över 2 månader
Långpannerutor
av ros
över 2 månader
Långpannebröd
över 2 månader
Långpannebröd m
av Knarran
över 2 månader