En perfekt till stora kalas.
Obs!
recepten måste dubblas för att fylla en långpanna.
Instruktioner
- Vispa ägg ocg socker pösigt. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret.
- Slå smeten i den välsmorda och bröade formen. Grädda ca 20 min i 175 grader.
- Låt svalna, dela i två bottnar. Blanda samman ingredienserna ( utom vanillinsockret ) till krämen i en kastrull .
- Sjud krämen tjock under ständig vispning.
- Tillsätt vanillinsockret och låt krämen svalna.
- Bred först ett lager vaniljkräm och ovanpå detta ett lager friskt äppelmos på den undre bottnen.
- Lägg andra bottnen ovanpå. Låt stå en stund.
- Dekorera tårtan med rikligt med vispad grädde. Strö på massor av blåbär och hallon.
Publicerat den
27 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar