Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker rabarberpaj

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Ljuvlig rabarberpaj med frasig dinkel- och havregrynsbotten och med en god fyllning av rabarber, mandelmassa och en touch av citron. Sommaren är här!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop mjöl, havregryn, socker, kanel och smör till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i en plastpåse i 30 min - 1 timme.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 30 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt den vila minst 1 timme i kylen.
  3. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Strimla rabarbern runt, skala den om den är grov. Riv mandelmassan på rivjärnets grova sida. Smält smöret. Vispa upp äggen. Rör ner ägg och socker i smöret.
  5. Sjud under omrörning till en tjock kräm. Den får inte koka!Ta krämen från värmen. Rör ner mandelmassan och rivet citronskal och låt svalna. Vänd ner rabarbern.
  6. Bred ut krämen i pajskalet och grädda pajen mitt i ugnen i ca 35 minuter.
  7. Servera pajen ljummen eller kall med en klick vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.