Ljuvlig rabarberpaj med frasig dinkel- och havregrynsbotten och med en god fyllning av rabarber, mandelmassa och en touch av citron. Sommaren är här!
Instruktioner
- Arbeta ihop mjöl, havregryn, socker, kanel och smör till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i en plastpåse i 30 min - 1 timme.
- Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 30 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt den vila minst 1 timme i kylen.
- Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Strimla rabarbern runt, skala den om den är grov. Riv mandelmassan på rivjärnets grova sida. Smält smöret. Vispa upp äggen. Rör ner ägg och socker i smöret.
- Sjud under omrörning till en tjock kräm. Den får inte koka!Ta krämen från värmen. Rör ner mandelmassan och rivet citronskal och låt svalna. Vänd ner rabarbern.
- Bred ut krämen i pajskalet och grädda pajen mitt i ugnen i ca 35 minuter.
- Servera pajen ljummen eller kall med en klick vispad grädde.
Publicerat den
1 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar