Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatissoppa med palsternacka och färskost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Var fantastiskt go.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatis och palsternacka, skär i bitar. Skölj och skiva purjon. Koka upp buljongen, lägg i rotfrukter och purjo (spara lite purjo till garnering). Låt koka 10 minuter, tills det är mjukt. Mixa slät med en stavmixer eller i en matberedare. Lägg i persiljan och mixa hastigt en kort stund. Toppa med färskost, riven morot och purjo.
  2. För alla: Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen (kan innehålla mjölk, laktos och gluten).
  3. Mjölkproteinfri: välj Sour Supreme (innehåller soja) iställer för färskost.
  4. Laktosfri: välj laktosfri fraiche istället för färskost.
  5. Glutenfri: välj ett glutenfritt bröd.
  6. Tips! Byt ut palsternacka mot rotselleri.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bodil56 23 oktober 2008

    En supergod soppa. Hade inte purjolök hemma, så det blev gul lök och vitlök. Kryddad med rosmarin, salt och peppar. Blev riktigt smarrigt. Kommer absolut att göra den fler gånger på jobb. Får fem stjärnor av mig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.