På hösten brukar det finnas fin lammlever att få tag på. Den är mild och god i smaken. Den som vill kan göra rätten med kycklinglever.
Instruktioner
- Sätt ugnen på grill. Grilla paprikan tills den börjar svartna. Vänd så att den blir grillad runt om. Låt svalna något, dra av skalet och strimla paprikan.
- Bryt salladen i bitar, halvera tomaterna och strimla löken. Lägg upp på tallrikar.
- Strimla och knaperstek baconet i sitt eget fett. Ta upp och låt rinna av på papper. Putsa och stek levern hastigt i baconfettet. Salta och peppra. Ta upp levern och skölj ur pannan.
- Smält sockret i stekpannan. Tillsätt vinäger och vin när det mesta av sockret smält och blivit ljusbrunt. Se upp - det skvätter! Koka tills det blivit trögflytande. Vänd leverskivorna i skyn tills de är varma. Lägg upp dem på salladen, häll över skyn. Strö över bacon och persilja.
Publicerat den
5 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar