Torsk, rökt lax och pepparrot blir en underbar smakkombination.
Flädersåsen sätter pricken över i:et!
Instruktioner
- Timbal: Sätt ugnen på 150 grader.
Häll av vätskan från grönkålen och krama ur den, mixa den fint med stavmixer eller i matberedare.
Vispa ihop ägg och grädde, blanda i grönkålen. Tillsätt kajennpeppar, 2 krm salt och 1 krm peppar och fördela smeten i 4 smorda ugnssäkra formar (á ca 1½ dl).
Grädda i vattenbad ca 40 minuter, tills de har stannat.
- Sås:
Skala och hacka löken, skala och skär rotsellerin i cm stora bitar. Fräs någon minut i 1 msk smör i en kastrull. Tillsätt vin, vinäger, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Låt sjuda ca 20 minuter.
Mixa med stavmixer eller matberedare. Tillsätt grädde och flädersaft. Låt sjuda några minuter.
- Skär torsken i 4 bitar, lägg dem i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar.
Lägg en skiva lax på varje torskbit. ställ in i ugnen (150 grader) tills fisken är färdig, ca 15 minuter.
- Stjälp upp timbalerna på tallrikar och toppa med lax- eller forellrom. Lägg upp fisken bredvid och toppa den med riven pepparrot.
Servera med flädersåsen och kokt potatis.
Publicerat den
20 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar