Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxlindad torskrygg med grönsakstimbal

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Torsk, rökt lax och pepparrot blir en underbar smakkombination. Flädersåsen sätter pricken över i:et!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Timbal: Sätt ugnen på 150 grader. Häll av vätskan från grönkålen och krama ur den, mixa den fint med stavmixer eller i matberedare. Vispa ihop ägg och grädde, blanda i grönkålen. Tillsätt kajennpeppar, 2 krm salt och 1 krm peppar och fördela smeten i 4 smorda ugnssäkra formar (á ca 1½ dl). Grädda i vattenbad ca 40 minuter, tills de har stannat.
  2. Sås: Skala och hacka löken, skala och skär rotsellerin i cm stora bitar. Fräs någon minut i 1 msk smör i en kastrull. Tillsätt vin, vinäger, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Låt sjuda ca 20 minuter. Mixa med stavmixer eller matberedare. Tillsätt grädde och flädersaft. Låt sjuda några minuter.
  3. Skär torsken i 4 bitar, lägg dem i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar. Lägg en skiva lax på varje torskbit. ställ in i ugnen (150 grader) tills fisken är färdig, ca 15 minuter.
  4. Stjälp upp timbalerna på tallrikar och toppa med lax- eller forellrom. Lägg upp fisken bredvid och toppa den med riven pepparrot. Servera med flädersåsen och kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.