Laxrullar som drinktilltugg eller med bröd.

Som tilltugg till drinken, eller som vikning på ett gott bröd.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bröd, lax, tilltugg, drink, drinktilltugg

Ingredienser

300 gram rökt lax, färskrökt i tunna skivor
2 st gelatinblad
2 ½ dl crème fraiche
½ tsk salt
Vitpeppar, mald
Gräslök, finskuren
3 msk röd stenbitsrom
½ pressad citron

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-8
Visningar:
958
Sparat:
20

Gör så här

Täck en bricka eller skärbräda med plastfolie. Lägg ut laxskivorna en aning omlott på brickan
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten.
Rör försiktigt samman crème fraiche med salt, peppar, gräslök och stenbitsrom.

Häll citronsaften i en liten kastrull. Lägg i de mjuka urkramade gelatinbladen. Smält försiktigt över svag värme. Häll gelatinet i crème friacheblandningen under omrörning och låt det tjockna till en kräm.
Bred krämen över laxskivorna. Låt krämen stelna något och rulla sedan ihop som en rulltårta. Låt stå i kylen 3-5 timmar.

Servera som förrätt i inte alltför tjocka skivor, gärna med fräscha sallatsblad och smörstekt bröd. Rullarna är även goda som matiga drinktilltugg.

LIKNANDE RECEPT

Laxrullar recept
över 2 månader
av CiinaC
över 2 månader
av FlyMe
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av lillawe
över 2 månader
av cathil
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.