Det här är en perfekt födelsedagstårta där mangon ger tårtan en intensiv och söt smak. Bottnarna innehåller hasselnötter och fyllningen är krämig och god.
Instruktioner
- Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 175 grader. Markera tre cirklar, ca 23 cm i diameter, på bakpappersklädda plåtar. Smöra och mjöla cirklarna.
- Rosta nötterna i ugnen eller i en het, torr stekpanna. Gnid in skalen i en handduk. Mal nötkärnorna. Blanda nötkärnorna med florsockret.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner nöt- och sockerblandningen försiktigt i äggviteskummet. Fördela smeten i cirklarna.
- Grädda marängbottnarna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna.
- Gör fyllningen. Vispa grädden. Blanda grädde, kesella, sirap, kakao och vaniljsocker. Lägg ihop bottnarna med fyllning mellan och ovanpå.
- Gör garneringen. Skala mangon och skär den i tunna klyftor. Lägg i klyftorna tätt i en ring ovanpå tårtan. Grovhacka pistaschmandlarna. Strö pistaschhacket runt mangoringen.
Publicerat den
12 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar