En riktig smakexplosion! Päron, lingon, kardemumma, mandel och citron i en härlig blandning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela och skrapa ur vaniljstången. Skala päronen, behåll gärna kvisten. Lägg dem i en kastrull och tillsätt lingon, socker, vaniljstång- och frön samt vin. Koka eller sjud päronen mjuka. Plocka upp päronen samt vaniljstången och reducera lagen med lite potatismjöl tills den är krämig. Mixa den med en stavmixer eller i en matberedare.
- Kardemummakräm:
Vispa färskost, socker och mortlad kardemumma med elvisp, tills sockret har lösts upp. Lägg krämen i en spritspåse eller skeda upp den vid servering.
- Mandelcrunch:
Arbeta ihop alla ingredienser till degen och strö ut smulorna på en plåt. Grädda dem mitt i ugnen tills de är krispiga och låt dem svalna.
- Servering:
Börja med att spritsa färskostkrämen som en spiral, följ sedan efter med lingonkrämen. Strö över mandelsmulor och lingon, sätt päronen i mitten och dekorera med mynta.
Publicerat den
7 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar