Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonpäron med kardemummakräm och mandelcrunch

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

En riktig smakexplosion! Päron, lingon, kardemumma, mandel och citron i en härlig blandning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela och skrapa ur vaniljstången. Skala päronen, behåll gärna kvisten. Lägg dem i en kastrull och tillsätt lingon, socker, vaniljstång- och frön samt vin. Koka eller sjud päronen mjuka. Plocka upp päronen samt vaniljstången och reducera lagen med lite potatismjöl tills den är krämig. Mixa den med en stavmixer eller i en matberedare.
  3. Kardemummakräm: Vispa färskost, socker och mortlad kardemumma med elvisp, tills sockret har lösts upp. Lägg krämen i en spritspåse eller skeda upp den vid servering.
  4. Mandelcrunch: Arbeta ihop alla ingredienser till degen och strö ut smulorna på en plåt. Grädda dem mitt i ugnen tills de är krispiga och låt dem svalna.
  5. Servering: Börja med att spritsa färskostkrämen som en spiral, följ sedan efter med lingonkrämen. Strö över mandelsmulor och lingon, sätt päronen i mitten och dekorera med mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.