Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mallas Ungerska soppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ursprungsrecept från receptkorten Hemlagat. Denna soppa är en favorit i vår familj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur paprikorna. Skär dem i tärningar.
  2. Fräs lök och paprika i matfett i en gryta. Grytan ska vara stor nog att rymma hela soppan.
  3. Skala och tärna potatisen. Tärna korvenl Tillsätt potatis och korv i grytan. Strö över paprikapulver, salt o peppar. Häll på buljongen.
  4. Koka soppan under lock i 15 - 20 min.
  5. Eftersom vi gillar stark mat så använder jag stark paprikapulver. När jag fräser lök och paprika så kryddar jag med stark paprikapulver så blir det en rikgtig het soppa. Ibland använder jag paprika i burk istället för färska. Jag är inte så glad i vitlök så vi tar mera gul lök istället, min dotter gillar vitlök så hon brukar äta vitlöksbröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.