Instruktioner
Smörj och brödbeströ en kakform (rund eller avlång)
Tag fram alla ingredienser,
Mjöl och bakpulver siktas eller röras samman, används kakaopulver så tillsätt detta.
Fettet röres smidigt.
Äggulor, socker och vanilinsocker tillsättas.
Därefter den smälta blockchokladen (om sådan används) och sedan växelvis grädden och mjölblandningen.
Vitorna vispas till skum och vändas ner försiktigt.
Smeten bredes ut i formen och kakan gräddas i svag-medelgod ugnsvärme, 175 - 225* C , 35 - 40 min. Prövas med sticka.
Kakan bör få stå kvar i formen en kort stund innan den stjälpes upp. Överpudras gärna med lite florsocker.
Serveras till kaffe, te eller saft.
Jag har bakat den till eftermiddagskaffet idag . Jättegod! Vi hade vaniljvisp till.
vad är marabou bakpulver och var får man tag på det? :)
mums, precis som emma_cebelius . VART FÅR MAN TAG PÅ MARABOU BAKPULVRET?!
Fantastiskt god kaka, jag hade chokladglasyr på kakan också o gjorde påskkycklingar o satte ovanpå! Det blev en härligpåskkaka som alla slogs om resterna på!
Marabou bakpulver finns nog inte längre, men det spelar ju ingen roll vilket bakpulver man använder :)
Nu förstår jag ingenting..... Varför har denna kakan bara 2 stjärnor, har det blivit något fel eller har massa folk röstat oseriöst???? Alla folk med smaklökar borde ju ge denna en klar 5:a, den godaste chokladkakan som finns!!!!!!! Här ligt, tack för receptet!
ska prova denna och vore kul att få den lika vacker som på bilden. Hur fixar man glasyren så där?
Håller med föregående talare, kakan blev kanongod och det var verkligen god chokladsmak på den. Full pott kommer att bakas fler gånger. Tack för ett lyckat recept. Kram emaxen
Den ser verkligen jättegod ut! Men är det glasyr på den också?
Man kan använda vilket bakpulver man vill. Marabou bakpulver finns nog inte längre. Glasyren kan man göra antingen genom att smälta blockchoklad över kokande vatten eller göra en florsocker glasyr med kakao i som man sen häller över kakan och låter stelna Lycka till!
Man kan använda vilket bakpulver man vill. Marabou bakpulver finns nog inte längre. Glasyren kan man göra antingen genom att smälta blockchoklad över kokande vatten eller göra en florsocker glasyr med kakao i som man sen häller över kakan och låter stelna Lycka till!
Det går med vilket bakpulver som helst