Instruktioner
Putsa köttet och lägg det i en plastpåse. Blanda marinaden och häll ner i påsen. Förslut den och marinera minst en timme i kyl. Vänd påsen några gånger
Låt köttet ligga i rumstemperatur medan grillen får rätt glöd. Sprid ut kolet i grillen längs sidorna på grillen så att köttet inte ligger direkt över glöden.
Lägg filén på grillen och lägg på locket. Blanda ingredienserna till en trögflytande glaze.
Pensla på glaze under grillningen och vänd samtidigt filén så att den blir jämnt grillad.
Grilla tills köttet är genomstekt, 70 grader i innertemperatur, ca 20 minuter.
Låt köttet vila 5 minuter innan det skärs upp.
Tack för receptet. Till och med hon som inte gillar grillmarinader gillade denna :)
smarrigt recept. Alla i min kräsna familj gillade detta skarpt. Vilket väl är ett gott betyg :)