Matjesilltårta till jul eller midsommar

Denna festliga matjesilltårta kan du göra någon dag i förväg och garnerar den först när gästerna är i antågande. Den räcker till många och gör alltid succé hos oss.

Matjesilltårta till jul eller midsommar
Källa: Egen
Uppladdad av: Vetebullen
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

500 g kavring
175 g smör

400 g matjesill
Sillspadet, hälften
1 stor gul lök eller 2 små
5 dl gräddfil
5 dl crème fraiche
1 dl A-fil eller naturell yoghurt
1 knippe gräslök
½ knippe dill
4 ägg
1 liten burk röd rom 75 g
1 dl vatten
9 tsk gelatinpulver
Svartpeppar

Betyg (4 röster)
Antal personer
20 st
Visningar:
23722
Sparat:
339

Gör så här

Bryt kavringen i bitar och kör i matberedare till smulor.
Smält smöret och tillsätt och kör lite till.

Täck en långpanna eller 2 runda kakformar ca 23 cm med plastfolie.

Fördela blandningen i formen/formarna och tryck till lite.

Hacka lök, matjesill, dill och gräslök. Blanda med crème fraiche, gräddfil och yoghurt.
Koka äggen, hacka dem och blanda ner i smeten.

Smaksätt med svartpeppar och hälften av sillspadet eller efter smak.

Värm vattnet och vispa ner gelatinet så det smälter.

Vispa ner blandningen i smeten samt tillsätt sist den röda rommen.

Fördela smeten i formen eller formarna samt vik över plasten.

Kyl ner i minst 3 timmar. Sväng tårtan upp och ner på en tallrik och dra bort plasten. Sväng igen och garnera efter smak.

Gästerna kan komma.

LIKNANDE RECEPT

Matjesilltårta recept
över 2 månader
av NewDown
över 2 månader
av Carro67
över 2 månader
av gunnar5
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.