Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matmuffins med ost och ruccola

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Till en soppa är det gott med lite matigare muffins i stället för den traditionella mackan. De är också bra att ha med på en utflykt.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj salladen och torka den i en ren handduk. Finhacka löken och fräs den tillsammans med salladen i lite olja eller smör tills salladen minskat till halva storleken. Mixa salladsblandningen i en matberedare med kniv. Tillsätt ost, salt, ägg, jäst och smör. Fortsätt mixa. Blanda ner mjölk och mjöl till en lös deg. Fördela smeten i 12 stora muffinsformar. Jäs i 15 minuter. Garnera med pinjenötter och ev. soltorkade tomater och oliver. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Prova med sticka. Låt dem svalna. De är godast om de får vila en stund. Servera till en god soppa eller på buffébordet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.