Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mild leverbiff med stuvade morötter

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Går att hoppa över stuvade morötterna och servera bara med kokt potatis och lingonsylt, jag tillhör de få människorna som älskar leverbiff och leverstuvning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa i matberedare eller mal på köttkvarn lever, köttfärs, potatis och lök. Blanda i en skål. Salta och krydda med peppar och mejram.
  2. Värm en stekpanna med matfettet till medelvärme. Skeda upp små biffar i stekpannan och platta till dem något. Stek dem ca 3 minuter per sida. Servera med kokt potatis och stuvade morötter.
  3. Förväll morötterna i lättsaltat vatten så att det täcker morötterna, ca 3 minuter. Häll av vattnet och lägg tillbaka morötterna i kastrullen. Tillsätt mjölken blandad med vetemjölet och rör om under tiden stuvningen kokar upp. Tillsätt matfett, salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.