Går att hoppa över stuvade morötterna och servera bara med kokt potatis och lingonsylt, jag tillhör de få människorna som älskar leverbiff och leverstuvning.
Instruktioner
- Mixa i matberedare eller mal på köttkvarn lever, köttfärs, potatis och lök. Blanda i en skål. Salta och krydda med peppar och mejram.
- Värm en stekpanna med matfettet till medelvärme. Skeda upp små biffar i stekpannan och platta till dem något. Stek dem ca 3 minuter per sida. Servera med kokt potatis och stuvade morötter.
- Förväll morötterna i lättsaltat vatten så att det täcker morötterna, ca 3 minuter. Häll av vattnet och lägg tillbaka morötterna i kastrullen. Tillsätt mjölken blandad med vetemjölet och rör om under tiden stuvningen kokar upp. Tillsätt matfett, salt och peppar.
Publicerat den
6 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar