Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors chokladkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Min mamma brukar göra den här varje jul, men bara då. Den är jättegod och kan frysas in, den behåller sin saftighet ändå.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ägg och socker pösigt och rör sedan ihop det tillsammans med smöret, som inte ska vara smält. Rör sedan ihop de torra ingredienserna tillsammans med smörsmeten, häll på den kalla mjölken som rörs ner och sist det kokande vattnet som också det rörs ner i smeten.
  2. Häll sedan smeten i en bröad och smörad form och grädda på 150 grader i ca 45-60 minuter, beroende på ugnen, men kakan ska vara torr när den tas ut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.