Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotssoppa med apelsin och basilika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Solgul och frisk soppa som går snabbt att göra. Perfekt nu till hösten när man behöver extra C-vitaminer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lök, vitlök, morötter och potatis och skär i små tärningar. Fräs allt i oljan i en kastrull. Tillsätt buljong och apelsinjuice. Koka på svag värme i ca 20 minuter eller tills allt är mjukt.
  2. Plocka bladen från basilikan och lägg ner dem i soppan. Mixa soppan slät. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt pressad citronsaft.
  3. Servera soppan med ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.