Inuti muffinsen döljer sig en saftig smakskatt! Mosade jordgubbar i glasyren ger en vacker färg.
Polenta i smeten ger en lite gulare färg till muffinsen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
- Vispa smör, socker och citronskal krämigt och vitt. Rör i äggen, ett i taget. Blanda ihop polenta, vetemjöl och bakpulver i en bunke och vänd ner det i äggsmeten. Rör till sist ner mjölken.
- Fyll formarna till hälften med smet. Fördela jordgubbarna i formarna och täck dem med resterande smet. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt dem svalna.
- Glasyr:
Mosa jordgubbarna i citronsaften och pressa dem genom en sil över florsockret. Rör ihop till en glasyr.
- Toppa muffinsen med glasyr och garnera med färska jordgubbar.
Publicerat den
7 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar