Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muffins med jordgubbar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Inuti muffinsen döljer sig en saftig smakskatt! Mosade jordgubbar i glasyren ger en vacker färg. Polenta i smeten ger en lite gulare färg till muffinsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  2. Vispa smör, socker och citronskal krämigt och vitt. Rör i äggen, ett i taget. Blanda ihop polenta, vetemjöl och bakpulver i en bunke och vänd ner det i äggsmeten. Rör till sist ner mjölken.
  3. Fyll formarna till hälften med smet. Fördela jordgubbarna i formarna och täck dem med resterande smet. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt dem svalna.
  4. Glasyr: Mosa jordgubbarna i citronsaften och pressa dem genom en sil över florsockret. Rör ihop till en glasyr.
  5. Toppa muffinsen med glasyr och garnera med färska jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.