Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustiga grytan

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fyllig och mild köttgryta. Servera gärna ris eller pasta till.

Ingredienser

Instruktioner

1. Skär köttet i jämna bitar ca 3 * 3 cm. Då blir koktiden lika för alla bitar. 2. Bryn köttet, lite i taget i smör i en stekpanna. Värmen ska vara stark, så att det snabbt bildas en stekyta. Om man lägger i för mycket kött åt gången i stekpannan, så kallnar den och köttet får ingen fin stekyta. Lägg över det brynta köttet efter hand i en gryta. 3. Tillsätt salt, peppar, vatten och buljong. 4. Låt koka på svag värme under lock 1-1½ tim. Tiden kan variera lite beroende på styckningsdeloch hur välkokt man vill ha grytan. Prova med en sticka. När den går lätt igenom är köttet färdigt. 5. Skala löken och skölj champinjonerna. Fräs de i smör i stekpannan och lägg över de i grytan. 6. Rör ut mjölet i lite kallt vatten. Rör ner det i grytan. 7. Smaksätt med soja, tomatpuré och worcestershiresås. 8. Låt grytan koka ytterligare 10 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.