Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötpaj med rom

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Paj är alltid uppskattat och de här pajerna är något alldeles extra. Servera pajerna med lättvispad grädde och färska jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och florsocker i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna, det går även bra i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i plastfolie och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
  2. Kavla ut pajdegen och klä sedan 6 portionsformar med den, 8-10 cm i diameter. Det går också bra att trycka ut degen i formarna. Ställ formarna i kylen i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Nagga botten med en gaffel och förgrädda skalen mitt i ugnen i ca 8 minuter.
  4. Hacka nötterna grovt. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, råsocker, mörk sirap, vaniljsocker och kanel. Rör ner rom och det smälta smöret. Fördela nötterna i portionsformarna och häll över smeten.
  5. Grädda pajerna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Täck dem med folie om de börjar få för mycket färg. Låt pajerna svalna.
  6. Pudra dem med florsocker och servera dem med vispad grädde och färska jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.