En enkel men mycket god tårta som med fördel kan göras ett par dagar i förväg. Dekorera kakan samma dag som den ska serveras.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en rund slät bakform.
- Riv mandelmassan och blanda med äggen. Rör i apelsinskalet och blanda till en jämn smet.
- Häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 25 minuter.
- Stjälp upp kakan och droppa cointreaun, alt. apelsinsaft över. Hyvla nougaten, med en osthyvel, och lägg ovanpå den varma kakan. Låt kallna.
- Koka upp grädden och lägg i den mörka chokladen, rör tills den har smält. Bred glasyren över kakan.
- Gör spån av den vita och ljusa chokladen med hjälp av en potatisskalare och dekorera tillsammans med godisägg.
- Servera med vispad grädde.
Publicerat den
18 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod & enkel tårta perfekt för glutenallergiker!