- Serverar: 4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Tagliatelle som är både grön och gul kallas i Italien för Paglia e Pieno. Det betyder hö och halm.
Instruktioner
- Koka upp mycket vatten till pastan i en stor kastrull. Sätt den på medelhög värme
- Torka av svamparna med en bit fuktat hushållspapper så att de inte är jordiga. Skär bort det yttersta på foten av svampen och skiva hatten i knubbiga skivor. Dela tomaterna i kvartar och skär bort kärnorna i mitten. Skär tomatköttet i små fyrkanter.
- Häll 1 msk olja i en stekpanna med höga kanter. Sätt den på medelhög värme. Lägg i svampen, salta och sänk värmen lite. Stek svampen tills den blir mjuk, rör om hela tiden. Lägg upp svampen på en tallrik.
- Häll en ny matsked olja i stekpannan. Ta bort det pappriga skalet på vitlöksklyftan och lägg den och peperoncinon i stekpannan. Stek tills vitlöken blir svagt guldfärgad. Lyft upp vitlöken och peperoncinon. Lägg i den stekta svampen igen.
- Häll i vitt vin och lägg i de skurna tomaterna. Rör om ordentligt och låt det puttra upp. Ställ stekpannan åt sidan.
- Lägg salt och tagliatelle i det kokande pastavattnet och koka tills den är al dente. Rör om då och då med en sked. Häll av vattnet och lägg pastan i stekpannan med svampen. Ställ tillbaka stekpannan på plattan och rör om ordentligt. Låt såsen koka upp.
- Servera med en massa riven parmesanst och gärna lite finklippt bladpersilja över.
Publicerat den
5 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar