Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pavlova med lime- och passionscurd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den söta marängen är supergod tills den syrliga krämen och grädden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitor och pressad citron till ett hårt skum i en ren och torr bunke. Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt vispa tills marängen är glansig och kan bilda små toppar. Blanda i majsstärkelsen.
  3. Häll marängsmeten i en spritspåse och spritsa ut fyrkantiga eller runda bottnar ca 12 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa ett extra varv runt kanten så att det blir en fördjupning i mitten.
  4. Grädda marängbottnarna mitt i ugnen 15 minuter. Sänk värmen till 100 grader och grädda ytterligare 30 minuter. Ta ut och känn på marängen som ska vara hård utanpå och mjuk inuti. Grädda eventuellt 10-15 minuter till. Låt svalna på galler.
  5. Riv limeskalet och pressa ur saften. Häll passionsinnanmätet i en sil och pressa med en slickepott så att saften rinner ut. Ta vara på saften.
  6. Smält smöret i en kastrull och blanda ner passionssaften, socker, äggulor, ägg, limesaft och-skal. Ställ kastrullen över sjudande vattenbad och vispa tills blandningen tjocknar, ca 5 minuter. Ta från vattenbadet och låt svalna. Passera eventuellt curden genom en sil.
  7. Vispa grädden. Lägg en rejäl klick curd på marängbottnarna. Spritsa över grädden och garnera med hallon och björnbär. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.