Den söta marängen är supergod tills den syrliga krämen och grädden.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvitor och pressad citron till ett hårt skum i en ren och torr bunke. Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt vispa tills marängen är glansig och kan bilda små toppar. Blanda i majsstärkelsen.
- Häll marängsmeten i en spritspåse och spritsa ut fyrkantiga eller runda bottnar ca 12 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa ett extra varv runt kanten så att det blir en fördjupning i mitten.
- Grädda marängbottnarna mitt i ugnen 15 minuter. Sänk värmen till 100 grader och grädda ytterligare 30 minuter. Ta ut och känn på marängen som ska vara hård utanpå och mjuk inuti. Grädda eventuellt 10-15 minuter till. Låt svalna på galler.
- Riv limeskalet och pressa ur saften. Häll passionsinnanmätet i en sil och pressa med en slickepott så att saften rinner ut. Ta vara på saften.
- Smält smöret i en kastrull och blanda ner passionssaften, socker, äggulor, ägg, limesaft och-skal. Ställ kastrullen över sjudande vattenbad och vispa tills blandningen tjocknar, ca 5 minuter. Ta från vattenbadet och låt svalna. Passera eventuellt curden genom en sil.
- Vispa grädden. Lägg en rejäl klick curd på marängbottnarna. Spritsa över grädden och garnera med hallon och björnbär. Servera genast!
Publicerat den
20 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar