Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Perfekt ugnsstekt oxfilè

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Nyårsaftonens oxfilè blev perfekt, tack vare att vi var noggranna med temperatur och tid. Filén blir perfekt rosa, inget grått och inget rött.

Ingredienser

Instruktioner

Putsa oxfilén Ta en spetsig vass kniv. Skär rakt in i filén. Stoppa in vitlöksklyftor i jacken. Gnid in svartpeppar på filén. Låt vila en timme i kylskåp. Bryn filén i en stekpanna med lite smör. Stoppa in en pålitilig termometer i filén. Sätt in i ugnen 130 grader. Filén ska bli 47 grader invändigt. Låt vila i 30 minuter. Sätt in igen, nu 200 grader i 3 - 5 minuter. Skär upp. Smält smör med vitlök och lite salt i. Häll det över filéskivorna. Servera och njut!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • PillaL 3 januari 2010

    Tack för ett fantastiskt bra recept ! Mycket gott. Vi gjorde det på nyårsafton och alla åt med god aptit. Blir helt klart ett favoritrecept hos oss. Skall göras många gånger till !!! :)

  • arlastig 22 mars 2010

    Hej! Ska man låta bli att salta oxfilen? Räcker det med svartpeppar?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.