Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatiskaka med aubergine, ägg, mozzarellaost och skinka

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Läcker potatiskaka med Italiensk tappning. Allt-i-ett rätter är alltid smidiga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj auberginerna och skär dem i kuber. Lägg kuberna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå ca 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut. Torka av dem lätt med hushållspapper. Vänd dem sedan i mjöl och stek dem mjuka i olivolja. Ställ åt sidan.
  3. Skala potatisarna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen väl. Skala och skiva de hårdkokta äggen. Strimla och stek den rökta skinkan i en stekpanna. Skär mozzarella osten i små bitar.
  4. Pressa potatisarna genom en potatispress direkt ner i en skål. Vispa upp äggen. Blanda ner de uppvispade äggen, parmesanost, finhackad persilja och olivolja i den pressade potatisen. Rör om med en gaffel till en fluffig smet. Smaka av med salt och peppar.
  5. Smörj och bröa en ugnssäker form, 24 cm i diameter. bred ut hälften av potatissmeten i formen. Fördela auberginekuber, mozzarellabitar, skinkstrimlor och äggskivor jämnt ovanpå. Fyll på med resten av potatissmeten. Jämna till och strö över ett tunt lager ströbröd.
  6. Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter.
  7. Skär potatiskakan i tårtbitar och servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.