Julbord recept

Din sökning gav 828 träffar


Smarrig romtårta

En riktigt god romtårta som är perfekt både för festen, och för en mysig eller lyxig hemmakväll. Perfekt komplement till ost, kex och vindruvor.


Lammlever som smörgåsmat
Lammlever som smörgåsmat

Skär denna fina lever i tunna skivor, som smörgåsmat, på en förrättstallrik eller varför inte som huvudrätt med saltgurka. Ta vara på den klara smakrika lagen, kan användas som buljong, i soppa och..


Laxinläggning
Laxinläggning

För dig som fiskar själv eller "kommer över" lax på annat sätt. Eller för dig som vill vara lite lyxig.Senapssill Pastasås
Senapssill Pastasås

För ni som gillar sill på ett annorlunda gott sätt. Kan varieras med andra sill burkar med sås. Serveras med pasta eller potatismos, eller potatis


Beas ägghalvor

En egenuppfunnen variant på de klassiska ägghalvorna. Blev en mycket uppskattad idé på buffébordet. Béarnaisesåsen ska inte vara kall pulversås utan antingen egengjord eller köpt som finns i affärer..Olof Viktors kavring
Olof Viktors kavring

Detta bröd har en lång skånsk tradition bakom sig och ska ätas med andakt - så gott är det. :) Receptet är skapat av konditorn och mästerbagaren Jan Hedh.

Janssons på gravad lax

Det här receptet kom i City gross matkasse och är hur gott som helst! Kanon så här i juletid om du har rester av lax över.
Rödlöksost

En modernisering av istersmör som ofta förekom på julbordet förr. Gott på vörtbrödet.


Ugnsstekt lutfisk med klassiska smaker
Ugnsstekt lutfisk med klassiska s..

Klassiska lutfisksmaker i en ny twist. Lutfisken rullas i senapspulver, dill samt bacon innan den ugnssteks. Serveras med en syrlig vitvinssås och rostad potatis.