Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rabarber och jordgubbar på smördeg med cheesecakecrème

 
Skriv ut

Dagen före kokas rabarbern, gräddas kakorna, görs cheesecakecrèmen. Bara jordgubbarna återstår att skära själva festdagen. För att komma bäst till sin rätt, serveras efterrätten sedan upplagd på desserttallrikar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Två dagar före: Klyv rabarbern och skär dem i 5 cm stavar. Koka upp vatten och socker och koka rabarbern mjuk häri ca 5 minuter. Ta upp den med hålslev. Koka ihop sockerlagen tills 5 dl återstår.
  2. Kyl lagen, smaksätt den med vin och lägg tillbaka rabarbern i lagen, ställ den kallt.
  3. Kakorna: Sätt ugnen på 200° och tina smördegsplattorna och kavla varje platta till 9x18 cm. Skär 6 bitar, 3x9 cm, ur varje platta. Det blir totalt 60 bitar, alltså några i reserv.
  4. Grädda smördegen på bakplåtspapper mitt i ugnen ca 10 min. Hasa över pappret till bänken. Lägg ett annat bakplåtspapper över och ställ en annan plåt ovanpå, så att smördegen plattas till. Låt kakorna kallna och förvara dem luftigt.
  5. Cheesecakecrème: Sätt ugnen på 90° och smält 50 g smör.
  6. Blanda ägg, socker och philadelphiaost till en jämn smet. Rör ner creme fraiche. Dela vaniljstången och skrapa ner innehållet i smeten. Lägg också i stången och rör ner det smälta svalnade smöret.
  7. Smörj en långpanna noga med 1 msk smör. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 40 min, så att crèmen stannar utan att få färg. Låt den kallna i långpannan.
  8. Ta upp vaniljstången, rör ihop crèmen, häll den i en stor spritspåse, lägg den i kylen.
  9. Gör ytterligare en sats cheesecakecrème som ovan.
  10. Festdagens morgon: Rensa och skär jordgubbarna i kvartar, lägg dem i en skål, fukta med lite av rabarberlagen, blanda och ställ kallt.
  11. Inför servering: Lägg en smördegskaka på varje desserttallrik.Spritsa på en generös sträng cheesecakecrème och lägg på rabarber och jordgubbar med lite lag.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.