Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Restaurangernas grovabröd

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 2 timmar 20 minuter
Skriv ut

saftigt och gott

Ingredienser

Instruktioner

Häll rågmjölet i en bunke. tillsätt vattnet och rör om. Låt rågmjölsmassan svalna. stöt kryddan i mortel. Tillsätt kryddan och saltet i rågmjölsmassan. Värm apelsinjuicen till fingervärme 37 grader. Smula ner jästen i apelsinjuicen och rör tills den löst sig. Häll vätskan i bunken med rågmjölsmassan och rör om . Blanda ner nästan allt vetemjöl men spara lite till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min på en rumsvarm och dragfri plats. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda in resten av vetemjölet. Forma degen till en stor limpa lägg den på en bakpappersklädd plåt. Skär med vass kniv ett par tvärgående snitt i limpan.Låt limpan jäsa övertäckt ytterligare 20-30 min sätt ugnen på 200 c Grädda limpan i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt den svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.