Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Retrokaka med kokos

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kakans utseende påminner om 1970-talets favoritdessert med grädde och fruktcocktail.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget och därefter apelsinsaften. Blanda mjöl, bakpulver och kokoa och rör ner det i smeten.
  3. Häll den något tröga smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Täck den eventuellt med aluminiumfolie de sista 10 minuterna. Känn med en sticka att kakan är klar. Låt kallna.
  4. Garnera kakan med vispad grädde och fruktcocktail vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.