Den här rätten med spröda grönsaker, mjukt ris och krispigt bacon är supergod oavsett om den serveras som spontan familjemiddag eller på buffén.
Instruktioner
- Koka riset enligt paketets anvisningar. Tillsätt ärterna fem minuter före tillagningstiden är slut. Täck över kastrullen och ställ åt sidan för att svalna.
- Skär baconskivorna i strimlor. Skölj, kärna ur och finhacka paprikan. Hacka vitlöken. Skär salladslökarna i 3 cm långa bitar och finstrimla dem på längden. Lägg strimlorna i isvatten och låt dra fem-tio minuter tills de snurrar sig till fina ringar.
- Hetta upp oljan i en stor wok- eller stekpanna. Tillsätt baconet och woka två-tre minuter. Tillsätt paprika och vitlök och woka över medelvärme cirka tre minuter. Rör ner äggen och woka tills de har blivit fasta. Tillsätt riset och ärterna.
- Blanda ner fem kryddor och woka tills allt är genomvarmt. Låt löken rinna av och tillsätt till riset. Smaka av med salt och peppar och servera.
Publicerat den
18 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar