Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetssallad med skinka och fetaost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Knaperstekt parmaskinka och fetaost är goda smakkamrater till de ljuvliga röda knölarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka rödbetorna mjuka i vatten, tiden beror på rödbetornas storlek och kan variera mellan 15 minuter och 1 timme. Låt rotspets och lite blast vara kvar när du kokar rödbetor, då behåller de färg och smak bättre.
  2. Spola rödbetorna snabbt under rinnande kallt vatten och tryck bort skalet medan de är varma. Skär rödbetorna i klyftor.
  3. Skär skinkan i små tärningar. Knaperstek den. Skölj salladen och torka bladen noga.
  4. Lägg upp sallad, rödbetor och skinka på ett fat. Smula över ost och valnötter. Ringla över balsamvinäger och olivolja och krydda med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.