Tycker man om lax och spenat så är den här lasagnen toppen god!
Instruktioner
- Värm bladspenaten i en kastrull med lite smör. Tillsätt lax, pressade vitlöksklyftor och krydda med salt och vitpeppar. Låt alltsammans bli varmt.
Rör ut vetemjölet i lite mjölk i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken, fiskfond och vitpeppar och låt koka upp under omrörning.
När mjölken kokat upp, tillsätt riven ost.
Varva lasagneplattor, ostsås och lax- och bladspenaten. Börja med ostsås därefter plattor, lax- och spenat, plattor, ostsås, lax- och spenat, plattor och slutligen resten av ostsåsen. Strö ev på riven ost ovanpå ostsåsen.
Tillaga i mitten av ugnen på 225 grader tills lasagnen fått fin färg.
- Tips! Ställ under en plåt med bakplåtspapper ut i fall att lasagnen skulle koka över.
Publicerat den
12 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar