Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röstigratäng med salami, parmaskinka och tomat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lyxig röstigratäng med allt i samma form. Enkelt, smidigt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och riv potatisen grovt. Fräs potatisstrimlorna i olja, gärna i två omgångar, ca 5 minuter. Rör om då och då. Salta och peppra. Strimla salamin. Dela parmaskinkan i små bitar. Blanda försiktigt potatis, salami, skinka, tomater och riven ost med en gaffel i en bunke. Fördela blandningen i ugnssäkra portionsformar. Ringla över grädden. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk och gratängen har fått fin färg.
  3. Servera gratängerna med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.