Rostas är en mörare del, styckad av rostbiffen. Ät den salladsblandade potatisen genast, eftersom salladen slaknar snabbt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär potatisen i fjärdedelar. Lägg potatisen i en långpanna med olivolja och salt. Lägg köttet vid sidan om. Salta och peppra.
Stek potatisen till den är gyllenbrun och köttets innertemperatur är 52 grader, ca 25 min. Ta ut köttet och låt det vila under aluminiumfolie ca 10 min.
- Gurk och kumminslaw: Rosta kummin i en torr stekpanna. Skiva gurkan och blanda med philadelpihiaost och yoghurt. Tillsätt kummin och smaka av med vitlök, salt och peppar.
Hacka rosmarin fint och blanda med 1 msk olivolja. Ta potatisen ur ugnen och blanda den med rosmarinolja, oliver och ruccola.
Skär köttet i skivor. Servera med rosmarinpotatis och gurk och kumminslaw.
Publicerat den
7 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar