Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbullar med romrussin

 
  • Serverar: 20-30 portioner
Skriv ut

Prova något nytt till advent, jul och nyår att överraska familj, släkt och vänner med. Här är ett bullrecept med mandelmassa och russin som fått dra i mörk rom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att blanda rom och russin, till fyllningen, i en skål. Låt det ligga och dra tills det är dags att breda på fyllningen.
  2. Smält matfettet i en kastrull på spisen. Tillsätt mjölken och värm upp den till 37 grader, fingervarmt.
  3. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölkblandningen och rör tills jästen löst upp sig.
  4. Stöt saffranet tillsammans med en nypa socker i en mortel. Häll i det mjölkblandningen och rör om.
  5. Tillsätt sirap, salt, kesella och ägg i mjölkblandningen och rör om.
  6. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg. Strö över lite mjöl och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek i ca 30 min.
  7. Sätt ugnen på 200 grader. Täck en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
  8. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 2 bitar och kavla ut varje bit till en rektangel, ca 30 x 40 cm.
  9. Bred ett tunt lager smör på degplattorna. Strö över russin och riv över mandelmassa. Rulla ihop och skär rullarna i ca 3 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan upp på plåten med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min.
  10. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker och mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 25 min. Låt svalna på galler under duk.
  11. Mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.