Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig banankaka med chokladkolatopping

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Otroligt saftig och smakrik kaka med en krämig chokladkolatopping. Det här är en ganska mäktig kaka som man inte behöver äta så mycket av, även om det är lätt att man gör det iallafall! Farligt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och mosa bananerna. Grovhacka nötterna. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn. Vispa smör och farinsocker fluffigt. Tillsätt äggen och vispa kraftigt. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kryddor och vänd ner det i smeten tillsammans med mosad banan och sirap.
  3. Ta undan en tredjedel av smeten i en annan bunke. Blanda ner chokladen i den större smetmängden. Blanda ner valnötterna i den mindre delen smet. Klä en form, ca 1½ liter med bakplåtspapper. Varva den ljusa och den mörka smeten i formen och dra sedan en sked eller liknande genom smeten så att det blir marmoreringar.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme, tills kakan känns torr. Låt kakan svalna i formen och stjälp sedan upp den.
  5. Koka upp grädde, smör och farinsocker och låt sjuda ca 5 minuter på medelhög värme. Ta kastrullen från plattan. Hacka chokladen. Blanda ner den i såsen och rör tills allt smält. Häll över smeten i en burk. Låt stelna i kylen ca 4 timmar.
  6. Bred toppingen över kakan och servera gärna med vispad grädde. Toppa eventuellt kakan med röda vinbär och pudra över lite florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.