Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salt karamellparfait med marinerade bär

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Salt möter sött i en len och god parfait.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden fluffig. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Häll dulce de leche i en skål och rör ner den smälta chokladen och salt. Vänd ner grädden försiktigt. Häll upp i en avlång form med bakplåtspapper. Ställ in i frysen i minst 4 timmar.
  2. Vänd runt bären med marsalavin och låt dra ca 15 minuter.
  3. Rör ihop socker och vatten i en kastrull. Koka till en gyllene karamell utan omrörning och häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper. Krossa karamellen när den stelnat.
  4. Strö krossad karamell och eventuellt lite flingsalt över parfaiten vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.