Smörgåstårta är så tacksamt att bjuda på och den går att variera på så många sätt. Denna smörgåstårta är väldigt fräsch och god i smakerna och sätter sillen i strålkastarljuset.
Instruktioner
- Lök- och apelsinfyllning:
Skär sillen i små bitar. Blanda sill, basilika, apelsinskal, turkisk yoghurt och majonnäs i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
- Potatis- och Philadelphiafyllning:
Skär potatisen i små tärningar. Blanda Philadelphia, turkisk yoghurt, rödlök, salt och peppar i en bunke. Rör försiktigt ner potatisen.
- Kantskär brödskivorna. Lägg 3 i rad på en bricka. Bred på hälften av lök- och apelsinfyllningen. Täck med ett lager bröd. Lägg brödskivorna så att skarvarna förskjuts, så som man lägger tegel.
- Bred på ett tjockt lager av potatis- och Philadelphiafyllningen. Täck med ett lager bröd och bred på den resterande lök- och apelsinfyllningen. Avsluta med brödskivor. Blanda majonnäs och turkisk yoghurt i en bunke och bred det över och runtom hela tårtan.
- Garnera med bladpersilja på sidorna. Toppa med löksill, apelsinskivor, rödlök och mer bladpersilja.
Publicerat den
25 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar