Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sillsmörgåstårta med apelsin och basilika

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Smörgåstårta är så tacksamt att bjuda på och den går att variera på så många sätt. Denna smörgåstårta är väldigt fräsch och god i smakerna och sätter sillen i strålkastarljuset.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lök- och apelsinfyllning: Skär sillen i små bitar. Blanda sill, basilika, apelsinskal, turkisk yoghurt och majonnäs i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
  2. Potatis- och Philadelphiafyllning: Skär potatisen i små tärningar. Blanda Philadelphia, turkisk yoghurt, rödlök, salt och peppar i en bunke. Rör försiktigt ner potatisen.
  3. Kantskär brödskivorna. Lägg 3 i rad på en bricka. Bred på hälften av lök- och apelsinfyllningen. Täck med ett lager bröd. Lägg brödskivorna så att skarvarna förskjuts, så som man lägger tegel.
  4. Bred på ett tjockt lager av potatis- och Philadelphiafyllningen. Täck med ett lager bröd och bred på den resterande lök- och apelsinfyllningen. Avsluta med brödskivor. Blanda majonnäs och turkisk yoghurt i en bunke och bred det över och runtom hela tårtan.
  5. Garnera med bladpersilja på sidorna. Toppa med löksill, apelsinskivor, rödlök och mer bladpersilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.