En alltid uppskattad och smakrik soppa.
Instruktioner
- Smält 1 msk smör i en kastrull på mycket svag värme och lägg i krabbköttet. Rör försiktigt och tillsätt hälften av mjölken. Öka värmen tills det börjar att ånga, lyft av kastrullen.
- Smält resten av smöret på savg värme och lägg i löken. Fräs den mjuk under omrörning i ca 10 minuter. Tillsätt mjölet och fräs ytterligare några minuter. Vispa i buljongen och resten av mjölken, koka upp under omrörning.
- Rör i grädden, lite i taget, och krydda med salt och peppar.
Sänk värmen och låt sjuda i ca 15 minuter tills soppan är slät och tjock.
- Blanda ner krabbköttblandningen, späd ev soppan med mer buljong eller mjölk. Tillsätt sherryn och låt soppan sjuda ytterligare ca 5 min.
- Servera med hackad persilja över.
Du kan med fördel klicka i créme fraiche och lite löjrom
- Det är kalasgott med stekta brödskivor till
- Tips:
Om du har tillgång till färska krabbor, gör en fond på skalen (se mitt recept "Fond - räkor eller skaldjur")
Soppan får en trevligare mörk färg och blir mer smakrik av både det färska krabbköttet och fonden gjord på skalen.
Publicerat den
6 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar