Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soppa - Krabbsoppa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En alltid uppskattad och smakrik soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält 1 msk smör i en kastrull på mycket svag värme och lägg i krabbköttet. Rör försiktigt och tillsätt hälften av mjölken. Öka värmen tills det börjar att ånga, lyft av kastrullen.
  2. Smält resten av smöret på savg värme och lägg i löken. Fräs den mjuk under omrörning i ca 10 minuter. Tillsätt mjölet och fräs ytterligare några minuter. Vispa i buljongen och resten av mjölken, koka upp under omrörning.
  3. Rör i grädden, lite i taget, och krydda med salt och peppar. Sänk värmen och låt sjuda i ca 15 minuter tills soppan är slät och tjock.
  4. Blanda ner krabbköttblandningen, späd ev soppan med mer buljong eller mjölk. Tillsätt sherryn och låt soppan sjuda ytterligare ca 5 min.
  5. Servera med hackad persilja över. Du kan med fördel klicka i créme fraiche och lite löjrom
  6. Det är kalasgott med stekta brödskivor till
  7. Tips: Om du har tillgång till färska krabbor, gör en fond på skalen (se mitt recept "Fond - räkor eller skaldjur") Soppan får en trevligare mörk färg och blir mer smakrik av både det färska krabbköttet och fonden gjord på skalen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.