Mmm pasta, ost... spenat och bacon i en salig röra!!
Ricotta är italiensk färskost som finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
- Fyllningen: Skala och hacka löken. Skiva svampen. Strimla baconet, spara 2– 3 skivor till garnering. Dela tomaterna, spara några tomathalvor till garnering.
- Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs i löken i 3 minuter. Tillsätt svamp och bacon och fräs 2– 3 minuter. Blanda i tomaterna och fräs cirka 1 minut.
- Blanda ricotta, crème fraiche och ägg i en bunke. Vänd ner grovhackad spenat. Salta och peppra. Vänd ner pastan.
- Sätt ugnen på 225 grader. Lägg hälften av pastablandningen i en smord ugnssäker form. Fördela över fyllningen. Lägg på resten av pastan.
- Garnera med det sparade baconet och tomathalvorna. Ringla över olivoljan. Sätt formen i mitten av ugnen och grädda i 30 minuter.
Publicerat den
6 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar