Spröda vitlöksbröd

Roliga att baka och ännu bättre att äta, de här vitlöksbröden med ost är perfekta som snacks före maten.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bröd

Ingredienser

1 dl dinkelmjöl
3½ dl vetemjöl + mjöl till utbakning
Ca 12 g torrjäst, 1 pkt
1 dl finriven parmesanost
2 msk torkad oregano
½ msk flingsalt
1 vitlöksklyfta
2 dl ljummet vatten
1 msk olivolja + olja till plåten

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 bröd
Visningar:
398
Sparat:
11

Gör så här

Blanda mjölsorterna och jästen i en bunke. Blanda parmesanost, oregano och salt i en separat bunke. Pressa ner vitlöksklyftan. Blanda ordentligt genom att gnida med fingrarna tills det blivit smuligt.

Tillsätt hälften av parmesanblandningen, ljummet vatten och olivolja till mjölblandningen.

Knåda ihop degen med mjölade händer tills den är jämn och smidig. Lägg tillbaka degen i bunken. Täck över med en bakduk och låt degen jäsa cirka 40 minuter tills den har blivit dubbelt så stor.

Sätt ugnen på 200 grader. Knåda degen med mjölade händer så att all luft trycks ut. Dela sedan degen i tolv lika stora bitar och rulla ut degbitarna till längder, ca 20 cm långa.

Lägg bröden på en smord bakplåt och pensla dem med vatten. Fördela resten av parmesanblandningen över varje bröd. Grädda 15 minuter och låt dem svalna på ett galler.

LIKNANDE RECEPT

Vitlöksbröd recept
över 2 månader
över 2 månader
av LaJefa
över 2 månader
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.