Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk chicken pot pie

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En festligt god paj till helgen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°C
  2. Klä en rymlig gratängform med med 2/3 av pajdegen och "pricka" skalet jämnt fördelat i bottnen med en gaffel så att det inte höjer sig och blir bubbligt. Förbaka i ugn tills det är halvklart (15-20 min.).
  3. Under tiden pajskalet bakas av sauterar du lök, rotselleri, morot, och potatis på låg värme i det skirade smöret tills de är nästan genomlagade (c:a 10 min.). Det får inte ta färg.
  4. Tillsätt mjölet och låt puttra på medelvärme i en minuts tid under omrörning. Det skall fortfarande inte ta färg.
  5. Blanda ihop kycklingfonden och grädden och tillsätt blandningen i stuvningen.
  6. Låt puttra under omrörning på medelvärme tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt och peppar.
  7. Kavla ut resten av degen så att den gott och väl täcker hela pajen utan öppningar i sidorna.
  8. Ta ut det halvfärdiga pajskalet ur ugnen och häll i stuvningen.
  9. Lägg över pajlocket och se till att det sluter tätt mot det undre pajskalet. Skär skåror i locket (gärna i ett snyggt mönster) så att ångan kan ta sig ut.
  10. Pensla med uppvispat ägg.
  11. Baka av i ugn c:a 40 - 50 minuter, tills pajen är gyllenbrun och fyllningen är bubblig och genomlagad.
  12. Tips: Är man lite mer avancerad kan man göra lite snygga figurer av den överblivna pajdegen och dekorera pajlocket med innan man penslar med ägg.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • ManiacZombie 26 september 2012

    Ursäkta men måste påpeka att ni inte har skrivit ner hur man ska tillaga kycklingfilén över huvud taget? Eller är det bara jag som inte har sett något om det.

  • boz1965 28 september 2012

    Det är nog bara du...

  • Lady Lundvall 4 oktober 2017

    Jag antar att kycklingfilén även ska ner i pajen. Även om det inte står i beskrivningen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.