Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tarte tatin med tomat

 
Skriv ut

Tårtan gräddas med degen som lock och vänds sen upp och ner. Vacker blir den och otroligt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en stekpanna. Rör i sockret och låt det smälta ihop och bli gyllenbrunt. Ta stekpannan från värmen och lägg i halverade tomater, pressad vitlök, balsamvinäger, salt och peppar. Blanda runt. Häll över i en pajform ca 24 cm i diameter.
  3. Hacka ihop mjöl, smör och oregano till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut till en rundel, lite större än formen.
  4. Lägg degen i formen och täck över kanten. Nagga locket med en gaffel så att ångan kan pysa ut. Grädda i 40 minuter. Låt vila i 10 minuter och lossa sedan med en kniv runt kanten och stjälp upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.