Tårtan gräddas med degen som lock och vänds sen upp och ner. Vacker blir den och otroligt god.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en stekpanna. Rör i sockret och låt det smälta ihop och bli gyllenbrunt. Ta stekpannan från värmen och lägg i halverade tomater, pressad vitlök, balsamvinäger, salt och peppar. Blanda runt. Häll över i en pajform ca 24 cm i diameter.
- Hacka ihop mjöl, smör och oregano till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut till en rundel, lite större än formen.
- Lägg degen i formen och täck över kanten. Nagga locket med en gaffel så att ångan kan pysa ut. Grädda i 40 minuter. Låt vila i 10 minuter och lossa sedan med en kniv runt kanten och stjälp upp.
Publicerat den
3 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar