Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tinas Kantarell och köttfärspaj

(14 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En jättegod och mättande paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienserna till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen.
  2. Fyllning: Skiva löken tunt och krossa vitlöksklyftorna. Häll lite olja i en stekpanna och lägg ner löken, vitlöken och den rensade eller tinade svampen. Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen. Blanda runt den brynta färsen med lökblandningen och smaksätt med salt och peppar. Lägg sedan ner det i det obakade pajskalet.
  3. Täcket: Blanda Crème Fraiche med majonäsen. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och strö på den rivna osten, gärna Västerbottensost. Grädda i ca 20- 30 minuter. Servera med en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • LaJefa 25 februari 2009

    detta lät riktigt gott!

  • Gurgelfranz 7 mars 2009

    Snudd på en fyra. Nästa gång ska jag se till att ha färska kantareller och lite mer vitlök i så klättrar den med all säkerhet upp till en fyra. Mycket uppskattat av gästerna i alla fall, tack för det! =)

  • kfors 18 augusti 2011

    hej har gjort denna 2 ggr, och undrar vad man ska ha för form, 1 gången hade ja en vanlig pajform, fick rengöra ugnen efter, allt de som skulle vara uppepå låg på botten av ugnen, 2 gången tog ja mindre av creme fraichen, majonäs och riven ost blev bättre då annars väldigt god, hoppa dock över vitlöken kommer göra denna pajen ofta :)

  • yvowet 19 augusti 2011

    Jag har idag bjudit mina arbetskamrater på denna paj. Jag gjorde dock en liten ändring; jag blandade 3 dl "vanlig" crème fraiche med 2 dl crème fraiche tomat och basilika = blev jättegott. :-) Mina arbetskamrater var alldeles lyriska över den goda pajen.

  • dilba24 23 augusti 2011

    Den här pajen är min favorit också, har gjort den i många år men dragit ner lite på creme fraichen, tycker det räcker med 3 dl.

  • mattjejen 23 augusti 2011

    Supergod paj! I köttfärsröran hade jag i lite kantarellfond, timjan, en skvätt vatten å grädde... sen fick det stå å puttra ihop en stund... Kommer även att prova å ha i färska champinjoner ist för kantareller... Kommer självklar att göra den många gånger...

  • sixan3 28 januari 2012

    Jättegod paj. Kommer garanterat göra den fler gånger.

  • monci 16 maj 2012

    Mycket god paj! Gjörde den med trattkantareller och den blev sååå god.

  • lenahammarling 1 september 2012

    nu är det dax för den här goda pajen igen

  • miamyren 7 september 2012

    Hej! Jag tänkte göra denna i morgon då lite folk ska komma över på lunch, men jag är lite orolig över höjden? jag ttitar på bilden och den ser så hög ut? mina pajformar är så låga, jag är rädd att den "rinner" över i hela ugnen :x Ngn som vet?

  • lenahammarling 19 oktober 2012

    Nu var jag tvungen att göra pajen igen den är helt otroligt god o mättande så den räcker till många

  • lenahammarling 15 november 2012

    Nu var det dax igen lessnar alldrig på den här pajen

  • monci 1 maj 2013

    vilken god paj! Tack! Ska göra den flera gånger

  • Annrh 23 februari 2015

    Supergod verkligen!! Mild och god med mycket smak av svampen. Den hamnar i min samling här hemma. Håller på att spara på mig bra pajrecept nämligen :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.