Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tinas Piroger

 
  • Serverar: 6-12 portioner
Skriv ut

Det är en en rätt som jag bara måste ha ett par gånger varje sommar med en god sallad ...........

Ingredienser

Instruktioner

Tina smördegsplattorna och sätt ugnen på 250grader. Skär krabbköttet eller räkor i mintre bitar och blanda samtliga ingredienser till fyllningen i en bunke. Kavla ut degplattorna på mjölat bakbord till längder 10x30 cm. Lägg två av längderna på en ugnsplåt utan kanter. Fördela fyllningen i en bred sträng på de båda längderna så att det blir en ca 2 cm bred synlig degkant runt om.Pensla degkanten med uppvispat ägg. Täck fyllningen med de två återstående utkavlade degplattorna. Skär till kanterna på varje pirog så att de blir raka och jämna. fPresse dessutom till kanterna runt om med hjälp av en gaffel så att du får et mönster och degkanten blir ordentligt tät. Gör några små lufthål i degen ovanpå varje pirog. Pensla nu hela pirogerna med uppvispat ägg coh grädda dem i mitten av ugnen 8-10 min tills de fått en knaprig vacker gyllenbrun färg. Låt pirogerna kana över till en stor skärbräda efter gräddningen. Skär dem sedan i lämpliga stora bitar och servera dem med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.