Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Två gånger i grytan kött

 
Skriv ut

En thailändsk rätt som inte är alltför svår att tillaga och smakar fantastiskt.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj fläskköttet. Skär det i två bitar längs med fibrerna. Lägg det i en kastrull och häll på kallt vatten. Koka upp och skumma noga. Sänk värmen och lägg på ett lock. Koka i ca 30 minuter. Dela purjolöken på längden och skölj. Skär den i 3 cm stora bitar och strimla den sedan på längden. Skala och hacka vitlöken. Tag upp köttet ur grytan. Spola av det under rinnande vatten och låt det svalna. Skär det i tunna skivor ca 4 mm tjocka. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Fräs köttet under omrörning tills det är brynt. Tillsätt soja, hot chili sauce, vitlök, och purjolök. Fräs blandningen ca 2 minuter. Tillsätt sedan hoi sin sauce och stek ytterligare 2 minuter under omrörning. Servera genast med ris eller nudlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.