Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad röding med blomkålspuré och skogschampinjoner

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

För att få en riktigt slät blomkålspåuré bör blomkålen koka riktigt mjuk innan den mixas.

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Bryt blomkålen i buketter. Koka blomkålen mjuk i lättsatat vatten under lock ca 15 min. Krama bort vätskan från blomkålen med hjälp av en handduk. Mixa slät med creme fraiche och smaka av med salt. Späd eventuellt med lite av kokspadet. 3. Putsa rödingen och smörj en plåt med olivolja. Salta och peppra fisken. Lägg fisken på plåten med skinnsidan uppåt. Stek mitt i ugnen ca 10 min tills den är färdig. Dra bort skinnet före servering. 4. Putsa svampen och skär i fyra bitar. Skala och finhacka löken. Stek svampen gyllenbruni smöret, avsluta med att lägga i lök och dill. Smaka av med salt och peppar. 5. Fördela blomjkålspurén mitt på tallrikarna. Lägg på fisken och toppa med svampen. Garnera med forellrom, dill, strimlad rödlök, olja salt opch citronskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.