Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade citronpäron med ingefärssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättlagad efterrätt med fräscha och spännande smaker. Har du bråttom kan du smaksätta färdig vaniljsås eller glass med riven ingefära istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela päronen och ta ur kärnhuset med ett kuljärn eller ett matskedsmått. Lägg päronen i en ugnsfast form med snittytan uppåt. Tvätta, riv skalet och pressa saften ur citronen.
  3. Vispa smör, socker, saft, skal och inkråmet från vaniljstången ca 5 minuter med elvisp så att citronsmaken utvecklas. Klicka smöret över päronen. Hacka hasselnötterna grovt och strö dem över. Baka päronen i ugnen i 30 minuter tills päronen är mjuka.
  4. Koka upp mjölk och grädde. Vispa samman socker, maizena och äggulor lätt i en bunke. Vispa ner det i den varma gräddmjölken. Låt sjuda ca 5 minuter tills första bubblan syns och såsen tjocknar. Den får inte koka för då spricker den. Riv ingefäran fint och blanda ner i såsen. Sila eventuellt.
  5. Servera de varma päronen med ingefärssåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.